Црква Св. Петка - Велес

October 10, 2017
Црквата Св. Петка е сместена во јужниот дел на Велес веднаш до реката Вардар на патот за Градско. На ова место прво имало параклис кој во 20...

Црква Св. Илија, Дојран

October 10, 2017
Црквата Св. Илија во Дојран е изградена во 1848 година година под надзор на архитектот  Ѓорѓе Новаков од велешкото село Папрадиште. Црквата ...
Powered by Blogger.