Езеро Младост - во близина на Велес - фото галерија

Езеро Младост (Велешко Езеро) е вештачко езеро на реката Отовица, сместено 11 км од Велес. Езерото било изградено со цел за наводнување на лозовите насади и земјоделските плантажи во околината кои често страдале од суши во минатото, а денес тоа е една од омилените локации за одмор, рекреација на граѓаните од Велес и околните градови. Најчести посетители на езерото Младост се риболовците, но и излетниците во летните месеци.

Сместувачки капацитети на езерото Младост:
Резервирајте преку Booking.com


Како до езерото Младост.

До езерото Младост води регионалниот пат Р-1102 (Скопје-Велес), а на 1 км е приклучокот со авто-патот Е-75 (Скопје- Гевгелија).


Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia

Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia


Mladost Lake near Veles city, Macedonia
Powered by Blogger.